για &

Δραστηριότητες

Λίμνη Τσιβλού - Ξενοδοχείο Άλκηστις

Λίμνη Τσιβλού

Δημιουργήθηκε στις 24 Μαρτίου του 1913, όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση που προκλήθηκε στην περιοχή φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη. Η λίμνη έχει επιφάνεια περίπου 8,3 στρέμματα και βάθος περίπου 80 μέτρα. Σήμερα η λίμνη Τσιβλού είναι ένας σημαντικότατος υγροβιότοπος που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας. Αποτελεί επίσης δημοφιλή προορισμό αναψυχής και περιπάτου.
Μέγα Σπήλαιο - Ξενοδοχείο Άλκηστις

Μέγα Σπήλαιο

Η Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου θεωρείται από τα παλαιότερα μοναστήρια της Ελλάδας και ένα από τα πιο εντυπωσιακά προσκυνήματα. Βρίσκεται σε απόσταση 30 λεπτών από το ξενοδοχείο, σε υψόμετρο 899 μέτρων και είναι κτισμένη στο άνοιγμα ενός φυσικού σπηλαίου της οροσειράς του Χελμού, απ’ όπου πήρε και το όνομά της, ενώ από κάτω ξεχωρίζει η κοιλάδα του Βουραϊκού ποταμού.
Σπήλαιο των λιμνών - Ξενοδοχείο Άλκηστις

Σπήλαιο των λιμνών

Το Σπήλαιο των Λιμνών βρίσκεται κοντά στο χωριό Καστριά της Αχαΐας, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Διακοφτό και αποτελεί πόλο έλξης δεκάδων επισκεπτών. Είναι ένα αξιόλογο πολιτισμικό μνημείο, που οφείλουμε να γνωρίσουμε από όλες τις πλευρές. Και αφού το γνωρίσουμε εμείς, πρέπει να μάθουμε και τα παιδιά μας να ακούνε τα μυστικά της Γης.
Ζαχλωρού - Ξενοδοχείο Άλκηστις
Ζαχλωρού
Η Ζαχλωρού είναι ένα «κουκλίστικο» ορεινό χωριό του νομού Αχαΐας, που βρίσκεται πολύ κοντά στα Καλάβρυτα. Περνώντας την εντυπωσιακή μεταλλική γέφυρα, θα φτάσετε στο σταθμό του χωριού που είναι μία από τις στάσεις του Οδοντωτού. Το σκηνικό εδώ είναι κινηματογραφικό.
Χ/Κ Καλαβρύτων - Ξενοδοχείο Άλκηστις
Χ/Κ Καλαβρύτων
Απέχει 50 χλμ από το Ξενοδοχείο Άλκηστις. To Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων ή Χιονοδρομικό κέντρο Χελμού βρίσκεται στο όρος Χελμός, κοντά στα Καλάβρυτα Διαθέτει έντεκα πίστες διαφόρων βαθμών δυσκολίας, που βρίσκονται σε υψόμετρο μεταξύ 2.330 μέτρων και 1.700 μέτρων.
Αίγιο - Ξενοδοχείο Άλκηστις
Αίγιο
Το Αίγιο είναι παράκτια πόλη της βόρειας Πελοποννήσου και αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αχαΐας. Είναι η έδρα του Δήμου Αιγιαλείας ενώ παλαιότερα ήταν έδρα του πρώην Δήμου Αιγίου. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης είναι γνωστό ως το μπαλκόνι του Κορινθιακού.
Παραλία Πούντα - Τράπεζας - Ξενοδοχείο Άλκηστις
Παραλία Πούντα - Τράπεζας
Σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο βρίσκεται η παραλία Πούντα, που συγκαταλέγεται στις καλύτερες παραλίες της Βορείου Πελοποννήσου. Την χαρακτηρίζουν τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα και δροσερά νερά της, το μικρό βότσαλο, το πλάτος της παραλίας και η γαλάζια σημαία που διαθέτει ανελλιπώς κάθε χρόνο από την έναρξη του θεσμού πιστοποίησης καθαρότητας και καταλληλόλητας των θαλασσών.
Παραλία Εκάλης - Ξενοδοχείο Άλκηστις
Παραλία Εκάλης
Πρόκειται για μια πεντακάθαρη ακτή με υπέροχα νερά στρωμένη με ψιλό βότσαλο και άφθονο πράσινο που φτάνει ως τη θάλασσα. Είναι μια οργανωμένη παραλία με παραθαλάσσια μαγαζιά.
Cherryland - Ξενοδοχείο Άλκηστις
Cherryland
Σε απόσταση 20 λεπτών από το ξενοδοχείο βρίσκεται το Αγρόκτημα Φωκαέων στην Κερνίτσα Αχαΐας, στο δρόμο που οδηγεί από το Διακοπτό στα Καλάβρυτα. Πρόκειται για ένα αγρόκτημα που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων στον οικισμό Κερνίτσα και μοιάζει να βγήκε από παραμύθι.
Θεματικό Πάρκο Συνεβρού Area Synest - Ξενοδοχείο Άλκηστις
Θεματικό Πάρκο Συνεβρού Area Synest
Θεματικό Πάρκο Συνεβρού Area Synest: Το Θεματικό Πάρκο Συνεβρού Area Synest, μόλις μία ώρα από το ξενοδοχείο Άλκηστις,είναι ένας χώρος Πολιτισμού και Αναψυχής, ένας επίγειος παράδεισος για μικρούς και μεγάλους, που άνοιξε τις πύλες του για τους επισκέπτες τον χειμώνα του 2016.  Το Θεματικό Πάρκο Συνεβρού Area Synest, λειτουργεί κάθε Σάββατο και Κυριακή, τις επίσημες αργίες καθώς και τα Χριστούγεννα & το Πάσχα.
Τα ύδατα της Στυγός - Ξενοδοχείο Άλκηστις
Τα ύδατα της Στυγός
Τα Ύδατα της Στυγός είναι οι πηγές του ποταμού Κράθη στον Χελμό της Επαρχίας Καλαβρύτων στην Αχαΐα σε υψόμετρο 2.100 μέτρα. Κατά την μυθολογία, η Στύγα ήταν Ωκεανίδα που είχε το παλάτι της στα Τάρταρα και την φυλάνε μέρα νύχτα δράκοι ακοίμητοι.
ESPA